آخرین خبر از بازگشایی حضوری مدارس و واکسیناسیون دانش آموزان-راهبرد معاصر
جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

آخرین خبر از بازگشایی حضوری مدارس و واکسیناسیون دانش آموزان

سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: هیچ مدرسه‌ای حق ندارد راسا و خلاف ضوابط و دستورالعمل‌های وزارت بهداشت و آموزش و پرورش عمل کند، اگر مدرسه‌ای بدون این شرایط و استاندارد‌ها نسبت به بازگشایی مدارس اقدام کند، قطعا تخلف مرتبط شده است
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۸ - ۲۵ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 16
کد خبر: ۱۰۲۳۹۳

به گزارش راهبرد معاصر، سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: هیچ مدرسه ای حق ندارد راسا و خلاف ضوابط و دستورالعمل‌های وزارت بهداشت و آموزش و پرورش عمل کند، اگر مدرسه ای بدون این شرایط و استانداردها نسبت به بازگشایی مدارس اقدام کند، قطعا تخلف مرتبط شده است

علیرضا کاظمی روز پنجشنبه در حاشیه آیین آغاز انتخابات انجمن اولیا و مربیان در دبیرستان دخترانه شایسته تهران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اگر مدیر مدرسه‌ای به این موضوع توجه نکند، باید برابر خطراتی که برای دانش‌آموزان در شرایط کرونا ایجاد می‌شود، پاسخگو باشد.وی درباره اینکه برخی از مدارس غیرانتفاعی الزاماتی برای حضور دانش‌آموزان دارند، نیز توضیح داد: دستورالعملی که صادر شد، برای تمام مدارس کشور ارسال شده است و همه مدارس تحت پوشش سیاست‌های ملی مقابله با کرونا و وزارت آموزش و پرورش هستند.
کاظمی درباره بازگشایی مدارس گفت: ممکن است مدرسه‌ای زیر ۷۰ نفر دانش‌آموز داشته باشد اما نتواند استانداردها را رعایت کند، اما مساله مهم رعایت استانداردهایی است که وزارت بهداشت در تفاهمنامه با وزارت آموزش و پرورش داشته است که همه باید به آن پایبند باشند.
وی ادامه داد: اگر کلاسی تشکیل شود حتما باید فاصله‌ اجتماعی در آن رعایت شود، خیلی مهم است چون ما اعلام نکردیم که کلاس‌های زیر چند نفر دانش‌آموز باشد، ما فقط استاندارد مشخص کردیم، فاصله های چپ و راست و میانگین فضا برای هر دانش‌آموز تعیین شده است، البته تراکم مدرسه هم برای ما مهم است.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: دو شاخص در اختیار اولیا و مربیان قرار دادیم، اما در مناطق شهری ترجیح این است که مدارس با تاخیر برگزار شود که دلیل آن ترددهای شهری است چون علاوه بر اینکه باید استانداردهای داخل کلاس و مدرسه را رعایت کنیم باید ملاحظات جابجایی درون شهری را هم داشته باشیم، البته وقتی اولیا و مربیان از اتمام واکسیناسیون معلمان، اولیا و مربیان، رانندگان سرویس اطمینان حاصل کردند با تایید منطقه نسبت به حضور دانش آموزان مدارس بازگشایی می‌شود.
وی تصریح کرد: ستاد ملی کرونا سیاست های کرونا را اعلام کرده که دستورالعملی به وزارت آموزش و پرورش داده شده است که آرام و تدریجی از آبان ماه به بعد مدارس بازگشایی حضوری و تدریجی شود علاوه بر این مجوز، تفاهم نامه ای با وزارت بهداشت درباره استانداردهای حضور دانش آموزان در خوابگاه‌ها، کلاسها و مدرسه مشخص شده است که پیوست الگوی بازگشایی مدارس است.
وی درباره استاندارد برای حضور دانش آموزان در کلاس های درس نیست گفت: استاندارد ۲.۲۵ مترمربع فضا برای هر دانش آموز و فاصله ۱.۵ مترمربع برای هر دانش آموز از طرفین است که باید با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی باشد که در این زمینه کمک اولیا و مربیان را می طلبد که هم دانش آموزان را توجیه و هم کمک کنند در مدرسه و خانه این مسایل رعایت شود، همه اینها لازمه بازگشایی مدارس است.
کاظمی افزود: براساس محاسبات معمولی که انجام می شود ممکن است بازگشایی مدارس و حضور دانش آموزان در هر مدرسه متغییر باشد و بستگی به ظرفیت مدارس دارد که چه تعداد دانش آموز در طول روز می تواند در کلاس حضور داشته باشد.


حضور حداقلی دانش‌آموزان در شهرهای بزرگ



وی درباره فضای آموزشی استان تهران با تراکم بالا نیز اینگونه توضیح داد و گفت: تحلیل این است که در شهرهای بزرگی همچون تهران، مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز و دیگر شهرهای بزرگ در گام سوم بازگشایی صورت می گیرد و مدارسی که با تراکم بالای دانش آموز است حضور حداقلی دانش آموزان را باید تجربه کنند.
وی اظهار داشت: رویکردی که به کار گرفته ایم اقتضایی با تفویض اختیار است که قدرت حضور دانش‌آموزان را در مدرسه میسر می‌کند به نظرم بهترین نوع سیاست بود که می توانستیم اتخاذ کنیم و اعتماد و اطمینان به مدیران مدارس و اولیا و مربیان و نظارت منطقه و استان شده است. ما یک شبکه نظارتی ایجاد کرده ایم و پس از مهرماه به صورت دقیق تعداد مدارس حضوری، ترکیبی و مجازی را اعلام خواهیم کرد و به همه این مدارس نظارت بهداشتی خواهیم داشت. لذا جای نگرانی نیست و امیدواریم با کمک همه موضوعی که به شدت به سرمایه انسانی جامعه آسیب رسانده کمک کنیم تا اتفاقات خوبی در جامعه رخ دهد.
وی تصریح کرد: اگر در منطقه ای وضعیت کرونا قرمز شد براساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گیری می شود و تمام فعالیت های آموزشی نیز تعطیل می شود، البته سیاست ها روشن و شفاف است و جای ابهامی وجود ندارد اگر منطقه ای قرمز شد مدرسه تعطیل می شود؛ این تصمیماتی که اکنون گرفته شده است در شرایطی است که در وضعیت قرمز نیستیم.
کاظمی با اشاره به اینکه راه اندازی مدرسه تلویزیونی ایران نیز می تواند به کاهش دغدغه مردم کمک کند، اظهار داشت: در کنار شبکه اجتماعی دانش‌آموزان «شاد» و آموزش حضوری، مدرسه تلویزیونی ایران را آغاز می کنیم و یک برنامه ای با تدریس های برتر است و می تواند نقش برنامه های درسی اصلی و مکمل را برای دانش آموزان داشته باشد.

واکسیناسیون دانش آموزان همزمان با بازگشایی حضوری مدارس

کاظمی درباره واکسیناسیون دانش‌آموزان نیز افزود: واکسیناسیون دانش‌آموزان در اکثر نقاط دنیا جزو اولویت ها نبوده و در خیلی از کشورهای دنیا انجام نشده است اما وزیر بهداشت اعلام کرده که واکسیناسیون ۱۲ تا ۱۸ سال در دستور کار آنهاست و با سرعتی که واکسیناسیون گرفته است امیدواریم همزمان با بازگشایی حضوری مدارس واکسیناسیون دانش‌آموزان هم انجام شود.
وی درباره شبکه اجتماعی دانش‌آموزان «شاد» نیز تصریح کرد: همه اقدامات برای شاد انجام شده است و قبل از بازگشایی مدارس شاد جدید رونمایی خواهد شد؛ در الگوی تعیین شده کلاس های درس نیز تعیین شده است.


تحویل ندادن کار نامه به مادران دانش‌آموزان تکذیب شد

وی در پاسخ به این سوال که چرا مادران دانش آموزان نمی توانند کارنامه فرزندان خود را از مدارس دریافت کنند، گفت: این موضوع تکذیب شده است و چنین قانونی وجود ندارد و به این موضوع دیگر نپردازید.

کاظمی با اشاره به اینکه دریافت شهریه در مدارس غیردولتی بابت هزینه های نت و موادضدعفونی ممنوع است، ادامه داد: هیچ هزینه ای از اولیا و مربیان نمی گیریم اما مدارس را نمی توانیم بدون کمک آنها اداره کنیم؛ البته می توانیم اداره کنیم ولی ممکن است سطح مطلوب آن نباشد چون خانواده ها دوست دارند بهترین سطح آموزش آموزشی، پرورشی و تربیتی در سطح مدارس باشد و این با کمک خود آنها امکانپذیر خواهد شد. /ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر